L’absència de les candidates a alcaldesses de la reunió de les Corts encén la resta de grups parlamentaris

Unides Podem i Vox critiquen que Catalá (PP) i Barceló (PSPV) no acudiren a la reunió de les portaveus i lamenten que estiguen dedicant-se a fer campanya electoral

Ana Barceló, a l'esquerra, i María José Catalá, a la dreta, són les dues síndiques que es van absentar de la reunió de dimarts
Ana Barceló, a l'esquerra, i María José Catalá, a la dreta, són les dues síndiques que es van absentar de la reunió de dimarts / À Punt NTC

Les absències d'Ana Barceló, del PSPV, i de María José Catalá, del PP, en l'última Junta de Síndiques, la de dimarts, ha generat malestar en la resta de grups parlamentaris. Les dues aspiren a l’alcaldia, la primera a la d’Alacant –de fet aquest dimecres presentava de manera oficial la candidatura a les primàries– i la segona, a la de València.

El fet que no assistiren a la reunió de portaveus de dimarts ha sigut interpretat per la resta de formacions com una falta d’atenció als assumptes que s’aborden a les Corts, que és per al que actualment estan designades com a diputades tant Barceló com Catalá.

La síndica d’Unides Podem, Pilar Lima, ha encetat aquest meló en xarxes. Qualificava d'"al·lucinant" que Catalá estiguera "fent campanya" al Mercat de Russafa, a València, en lloc d’estar assistint a la Junta de Síndiques. Lima ironitzava: "En la vida real no es fa fugina de la faena", apuntava en referència a l'absència de les Corts i el fet d’estar dedicant-se a la precampanya electoral.

Preguntada per aquesta qüestió, Pilar Lima apuntava a À Punt que "el moment electoral no és ara". Encara que assegurava no voler valorar "el treball d’unes altres companyes", Lima sí que ha remarcat que les diputades d’Unides Podem "tenen una obligació i un deure amb la ciutadania, i més en el context d’encariment de la vida que estem travessant", en referència a l'assistència a la reunió de síndiques de dimarts.

"Estem centrades en el que toca, en allò per al que ens ha escollit el poble valencià. Les altres que facen el que consideren, nosaltres fem el que ens correspon, que per a això ens paga el poble", argumentava.

Moment en què Ana Barceló presentava, aquest dimarts, la candidatura a les primàries d'Alacant
Moment en què Ana Barceló presentava, aquest dimarts, la candidatura a les primàries d'Alacant / Twitter

Des de Vox, se sumen a la crítica i destaquen la versemblança de la síndica socialista i la popular. La síndica d’aquesta formació, Ana Vega, criticava que ni Barceló ni Catalá estiguen complint el compromís assumit amb la ciutadania i que desenvolupen a les Corts com a diputades. "Quan un adquireix un compromís, ha de complir amb aquest compromís, no pot anar a missa i repicar", apuntava.

La síndica María José Catalá conversa amb el veïnat de les immediacions del Mercat de Russafa aquest dimarts
La síndica María José Catalá conversa amb el veïnat de les immediacions del Mercat de Russafa aquest dimarts / Twitter

"Hem de saber on estem i complir amb les responsabilitats", afirmava als corredors de les Corts. "Si vol ser alcaldessa, hauria de replantejar-se si vol seguir sent síndica o no", deia en referència a la candidata popular a l’alcaldia. El mateix afegia en relació amb Barceló. 

També et pot interessar

stats