JxCat, Esquerra i la CUP registren una resolució al Parlament de Catalunya que "reitera" l'autodeterminació

La proposta en resposta a la sentència del 'procés' reivindica "la sobirania del poble de Catalunya a decidir el seu futur polític".

Reunió de la mesa del Parlament de Catalunya, aquest dimarts

Els grups de JxCat, Esquerra Republicana i la CUP han registrat aquest dimarts una proposta de resolució de resposta a la sentència en la qual reafirmen la voluntat de debatre en el ple del Parlament de Catalunya sobre l'autodeterminació.

El document rebutja la sentència del Tribunal Suprem contra els impulsors de l'1-O i planteja que el parlament "reitera i reiterarà, tantes vegades com ho vulguen els diputats i les diputades, la reprovació de la monarquia, la defensa del dret a l'autodeterminació i la reivindicació de la sobirania del poble de Catalunya a decidir el seu futur polític". Aquests són tres dels punts sobre els que el Tribunal Constitucional ja ha advertit a la mesa del Parlament de Catalunya, a la qual ha exigit paralitzar el tràmit de propostes que vagen en aquest sentit.

Els lletrats avisen que la resolució contradiu el Tribunal Constitucional

Els lletrats de la mesa del Parlament han avisat que la proposta de resolució presentada per Junts per Catalunya, Esquerra i la CUP, que reitera la reprovació de la monarquia i la defensa del dret a l'autodeterminació, contradiu les actuacions del Tribunal Constitucional. Així, posen l'accent del seu advertiment en la paraula "reiterar", tenint en compte que el TC va exigir a la mesa del Parlament paralitzar el tràmit de propostes que vagen en aquesta direcció.

També et pot interessar