JxCat i la CUP mantenen el no a Sánchez

El partit de Torra no descarta més contactes amb el PSOE, i la CUP reclama un referèndum sobre la independència catalana.

VÍDEO | JxCat i la CUP mantenen el no a Sánchez

JxCat i la CUP han eixit de la reunió d'aquest dimarts amb la portaveu del PSOE en el Congrés, Adriana Lastra, sense variar la posició que han mantingut des del principi de rebuig a la investidura de Pedro Sánchez. Tot i això, el partit de Quim Torra té la intenció de continuar parlant amb l'equip negociador dels socialistes. 

Fonts de JxCat han explicat, en acabar la reunió, que ha sigut "cordial" i que ha anat "bé", però no han donat més detalls de la trobada. En representació del PSOE, a banda de Lastra, ha acudit el secretari general del grup parlamentari, Rafael Simancas. Per part de JxCat hi han assistit la portaveu en el Congrés, Laura Borràs, i la diputada Miriam Nogueras. 

Més tard era el torn dels diputats Mireia Vehí i Albert Botrán, en representació de la CUP, que també ha traslladat al PSOE que no contribuirà a una "governabilitat buida". La formació reclama la celebració d'un referèndum sobre la independència de Catalunya a canvi del seu vot i adverteixen que "la repressió no és la solució" al "conflicte" que existeix amb l'estat espanyol. 

Les reunions s'emmarca en la ronda de contactes que ha començat Lastra aquest mateix dimarts amb les formacions que tenen representació en el Congrés, i arriba hores després de la conversa que ha mantingut el candidat socialista a la investidura, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra

També et pot interessar

stats