El jutjat prorroga un altre mes el secret de sumari del cas Alqueria

Una vegada completada la descàrrega dels continguts dels aparells electrònics, cal realitzar un informe de la informació obtinguda.

L'expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, en una imatge d'arxiu
L'expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, en una imatge d'arxiu / Abulaila (Dival)

El jutjat d'instrucció número 9 de València ha prorrogat un altre més el secret de sumari del cas Alqueria, pel qual va ser detingut al juny l’aleshores president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, a l'espera de l'anàlisi dels telèfons mòbils i els ordinadors portàtils confiscats.

La descàrrega d'informació continguda en els dispositius electrònics confiscats a Rodríguez i altres cinc empleats de la corporació provincial, va ser efectuada per la Policia Nacional a Madrid el 30 d'octubre, en presència d'una representació legal dels processats, i es va allargar durant diversos dies.

Segons han explicat fonts de les defenses, el jutjat encara no els ha notificat la pròrroga del secret, que han conegut pels mitjans de comunicació.

Una vegada completat el registre, només queda que els investigadors de la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) remeten al jutjat un informe sobre el contingut dels aparells, han precisat les mateixes fonts.

Mentrestant, la defensa de Jorge Rodríguez ha sol·licitat l'alçament del secret del sumari, un recurs que està pendent de resolució per part de l'Audiència Provincial.

Rodríguez i la resta d'investigats van ser detinguts per suposats delictes de malversació i prevaricació després d'una denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València, en relació a possibles irregularitats en la contractació de personal d'alta direcció de l'empresa pública Divalterra (antiga Imelsa).

També et pot interessar

stats