El jutjat decomissa propietats a Eduardo Zaplana i als detinguts pel cas Erial

La magistrada ha confiscat el xalet de Benidorm de l'expresident de la Generalitat, dos cotxes, rellotges de gamma alta i diners en metàl·lic.

Xalet d'Eduardo Zaplana a Benidorm
Xalet d'Eduardo Zaplana a Benidorm / À Punt Notícies

La titular de jutjat d'instrucció número 8 de València ha ordenat que es decomissen propietats per valor d'uns 450.000 euros a Eduardo Zaplana. La magistrada, que investiga el cas Erial, ha resolt que es confisque el xalet de Benidorm de l'expresident de la Generalitat, valorat en uns 300.000 euros. També ha fet decomissar rellotges de gamma alta, dos cotxes i prop de 20.000 euros en metàl·lic que la policia va trobar en els escorcolls.

S'han bloquejat comptes corrents i diverses propietats immobiliàries, algunes de les quals administrades per Joaquín Barceló, considerat per la policia el testaferro de Zaplana. Aquestes propietats estan a Benidorm i altres municipis d'Alacant. La policia va trobar a la casa de Joaquín Barceló, amic personal de Zaplana,  abundant informació de les diferents societats mercantils que administrava. La Fiscalia Anticorrupció considera que les propietats decomissades procedeixen d'activitats il·lícites o de blanqueig de diners. 

Hui els advocats defensors de Joaquín Barceló han demanat la posada en llibertat del seu client que es troba en presó des del passat 24 de maig, també estan en presó Eduardo Zaplana i l'exsecretari de la CAM i assessor fiscal, Francisco Grau. El cas Erial investiga el presumpte cobrament de comissions il·legals per les adjudicacions de contractes públics. En concret, el cas se centra en les adjudicacions de les Inspeccions Tècniques de Vehicles (ITV), fetes en 1997 durant la gestió de Zaplana en la presidència de la Generalitat i també del Pla Eòlic Valencià. La magistrada investiga delictes de blanqueig de capitals, suborn, prevaricació, malversació, tràfic d'influències, frau en la contractació, delicte fiscal, falsedat documental o associació il·lícita. 

També et pot interessar

stats