El jutjat de Castelló veu indicis d'irregularitats urbanístiques en la gestió de l'exalcalde de la Vall d'Alba

La magistrada creu que Francisco Martínez, que també va ser vicepresident de la Diputació de Castelló, aprofità la seua posició per a enriquir-se.

Francisco Martínez a la Ciutat de la Justícia de Castelló
Francisco Martínez a la Ciutat de la Justícia de Castelló / Europa Press

La titular del jutjat número 4 de Castelló ha trobat indicis per a jutjar Francisco Martínez, exvicepresident de la Diputació de Castelló durant l'etapa de Carlos Fabra i exalcalde de la Vall d'Alba, per irregularitats urbanístiques. La jutgessa ha donat a conéixer aquest divendres la decisió i considera que Martínez es va aprofitar de la seua posició d'alcalde per a enriquir-se amb la compra de parcel·les. Aquesta causa es va iniciar el gener de 2016 a partir d'una querella de la fiscalia, que sol·licitava una pena de presó d'onze anys i una multa d'1,3 milions d'euros.

D'acord amb la magistrada, quan Martínez era l'alcalde de la Vall d'Alba va poder adquirir finques relacionades amb diferents plans urbanístics per a "obtindre una important revaloració i vendre-les al promotor urbanístic o reservar-les a nom de les societats per a quan aquest programa s'executara". De manera presumpta, la manera d’actuar era la següent: la Junta de Govern municipal adoptava determinats acords que beneficiaven els interessos de l'exalcalde. L'adquisició dels terrenys s'hauria dut a terme entre els anys 2005 i 2014 directament per Martínez, la seua filla i l'empresari, o a través d'altres societats.

L'acte suposa que la instructora dona trasllat de les seues conclusions al fiscal i a les acusacions perquè diguen si escau el sobreseïment o l'obertura de juí oral. En la mateixa resolució, la jutgessa rebutja la petició d'arxiu plantejada pels investigats, però deixa fora de la causa el fill de Martínez en considerar que desconeixia el pla del seu pare i de la seua germana. Martínez ja va ser condemnat per l'Audiència Provincial de Castelló a huit mesos de presó i dos anys d'inhabilitació per a càrrec públic per un delicte de negociació prohibida pel cas de la depuradora de Borriol.

També et pot interessar

stats