El jutjat del cas Alqueria cita a declarar l'excogerent de Divalterra Agustina Brines el 30 de gener

El mateix dia compareix un pèrit a petició de la defensa, que avalarà la gestió de l'expresident Jorge Rodríguez.

L'excogerente de Divalterra a proposta de Compromís Agustina Brines, en una imatge d'arxiu
L'excogerente de Divalterra a proposta de Compromís Agustina Brines, en una imatge d'arxiu / Manuel Bruque (Efe)

El jutjat d'instrucció número 9 de València, que investiga el cas Alqueria, ha citat a declarar com a investigada l'excogerente de Divalterra a proposta de Compromís Agustina Brines el 30 de gener. L'exdiputada provincial, que havia sol·licitat declarar de manera voluntària, compareixerà a les 9:30 hores.

El jutjat també ha citat per al mateix dia José Andreu, un pèrit de les defenses, que ha elaborat un informe que defensa la gestió de l'expresident de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez. L'estudi analitza els comptes de l'entitat Divalterra entre el 2015 i el 2018, així com l'evolució dels seus pressupostos, per a concloure que la gestió de l'òrgan d'administració no va perjudicar econòmicament aquesta entitat.

En el conegut com cas Alqueria s'investiga la contractació suposadament irregular de nou persones en càrrecs directius de Divalterra, tots ells vinculats al PSPV i Compromís. A més de Jorge Rodríguez i aquests directius, consten com a investigades sis persones més.

També et pot interessar

stats