El jutjat arxiva la denúncia pel suposat intent de compra del vot de Nerea Belmonte

El jutge no troba prou indicis que demostren que van oferir 3.500 euros a la regidora no adscrita d'Alacant.

Europa Press
Europa Press

El jutjat d'instrucció número 7 d'Alacant ha arxivat la denúncia presentada per dos veïns pel suposat intent de compra de vot de la regidora no adscrita i antiga integrant de Guanyar Alacant, Nerea Belmonte, durant el ple al consistori que va acabar amb el popular Luis Barcala com a nou alcalde. Barcala va ser investit després que Belmonte i un altre regidor no adscrit es van abstindre en la votació.

El magistrat no ha apreciat prou indicis per a demostrat que a la regidora li van oferir 3.500 euros, tal com ella mateixa va admetre. Durant la fase d'investigació van declarar com a testimonis tant la mateixa Belmonte com els regidors Miguel Ángel Pavón (Guanyar Alacant) i Natxo Bellido (Compromís). Així mateix, es va cridar a declarar el dirigent socialista Ángel Franco en qualitat d'investigat. El jutge considera que no pot contrastar les declaracions acusatòries i que no hi ha indicis materials de l'intent de compra del vot. Durant la investigació s'han desestimat proves sol·licitades per la fiscalia com la geolocalització dels mòbils.

El Grup Municipal del PSPV a l'Ajuntament d'Alacant ha mostrat la seua satisfacció amb l'arxiu de la denúncia. Fonts pròximes al grup han manifestat que confiaven en aquesta resolució i han recordat que l'actual alcalde, el popular Luis Barcala, ha arribat a l'alcaldia gràcies al vot en blanc de la regidora no adscrita.

També et pot interessar

stats