Què es jutja en el cas del Palau de les Arts?

S'investiga el presumpte ús fraudulent de l'externalització de serveis.

Ernesto Moreno, José Antonio Noguera, Joaquín Maldonado i Pablo Broseta, els acusats en el cas Palau

En el cas Palau estan acusats l'exdirector financer del Palau de les Arts, Ernesto Moreno, i tres empresaris. Se'ls acusa dels delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental per, suposadament, haver-se beneficiat de manera fraudulenta de l'externalització de serveis del Palau de les Arts.

El Palau de les Arts disposava d'una fundació pública per a gestionar la captació de patrocinadors de les activitats culturals de l'òpera de València. No obstant això, l'exintendenta del coliseu, Helga Schmidt, amb consentiment del director financer, Ernesto Moreno, va crear la societat mercantil Patrocini de Les Arts, dedicada a la mateixa funció.

A Helga Schmidt se l'acusava, presumptament, d’incomplir la llei per haver adjudicat sense publicitat ni concurrència pública contractes a Patrocini de Les Arts, una societat aliena al Palau i de la qual era consellera, tot i la incompatibilitat del seu càrrec públic. La mercantil va rebre més de mig milió d'euros per l'organització d'actes, i comissions per a la captació de patrocinadors. Després de la mort d'Helga Schmidt al setembre, ara s'acusa Ernesto Moreno, José Antonio Noguera, Joaquín Maldonado i Pablo Broseta.

També et pot interessar

stats