La jutgessa torna a Zaplana el xalet de Benidorm que li havia confiscat

L'expresident el va adquirir amb anterioritat als fets investigats en el cas Erial.

Eduardo Zaplana
Eduardo Zaplana / Europa Press

La titular del jutjat d'instrucció número 8 de València, que investiga el cas Erial, ha deixat sense efecte el decomís d'un xalet de l'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana a Benidorm després de comprovar que va ser adquirit amb anterioritat als fets investigats.

La jutgessa ha lliurat el corresponent manament al registre de la propietat de Benidorm i, en la resolució, ha advertit que, si s'obrira una peça de responsabilitat civil, l'immoble podria tornar a veure's afectat. 

En el cas Erial, el jutjat investiga, entre altres actuacions, el presumpte cobrament de comissions derivades de la concessió de les inspeccions tècniques de vehicles (ITV), realitzades el 1997 durant la gestió de Zaplata al capdavant de la Generalitat, i del Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana del 2003. 

A més de Zaplana, estan en presó provisional l'advocat Francisco Grau i l'exdirectiu de Terra Mítica Joaquín Barceló. Com a investigats hi consten l'exdirector general de la Policia i expresident de les Corts, Juan Cotino; la dona de Zaplana, Rosa Barceló, i la secretària personal de l'expresident, Mitsuko Henríquez. 

També et pot interessar

stats