La jutgessa rebutja la petició de Camps de citar Garzón com a testimoni

La defensa de Camps ja ha anunciat que recorrerà la decisió de la jutgessa.

La defensa de Camps ja ha anunciat que recorrerà la decisió de la jutgessa de no citar com a testimoni l’exjutge Baltasar Garzón.
La defensa de Camps ja ha anunciat que recorrerà la decisió de la jutgessa de no citar com a testimoni l’exjutge Baltasar Garzón. / Nacho Gallego (Efe)

La titular del jutjat d’instrucció número 17 de València, Carmen García Mingo, que investiga les adjudicacions en la construcció del circuit urbà de Fórmula 1, ha rebutjat citar com a testimoni l’exjutge Baltasar Garzón perquè considera que el seu testimoniatge no influirà en la investigació.

L’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, va formular aquesta petició en atribuir a Garzón “la relació i coordinació” dels advocats d’Álvaro Pérez, El Bigotes, i l’exsecretari general del PPCV, Ricardo Costa, testimonis en aquest procés encara que han sigut condemnats en altres causes relacionades amb el cas Gürtel.

La defensa de Camps ja ha anunciat que recorrerà la decisió de la jutgessa, bé mitjançant reforma (davant de la mateixa instructora) o apel·lació (davant de l’Audiència Provincial).

El jutjat d’instrucció número 17 de València investiga, en un sumari declarat secret, possibles irregularitats en les adjudicacions realitzades en 2007 i 2008 per l’Ens Gestor de Transports i Ports, empresa pública de la Generalitat, per a les obres del circuit urbà que va acollir cinc grans premis de Fórmula 1 entre 2008 i 2012.

Aquesta causa és una de les quatre que, actualment, estan obertes en jutjats de València i en les quals s’analitzen diversos aspectes de l’organització d’aquest esdeveniment esportiu.

En el marc de la causa oberta en el jutjat d’instrucció número 17, aquest dijous han declarat com a investigats el propietari d’una empresa de seguretat que va treballar als coberts del port en 2009, el representant legal d’Elecnor i un enginyer de Typsa, empreses que van intervindre en la construcció i les instal·lacions necessàries en el circuit urbà.

En les declaracions, ningú dels dos ha admés que coneguera possibles irregularitats en el procés administratiu previ a l’adjudicació de contractes que, segons el seu testimoniatge, es van fer amb normalitat.

També s’ha conegut aquest dijous que, en aquesta mateixa causa, l’advocat d’Álvaro Pérez ha sol·licitat a la jutgessa que s’anul·le la declaració com a testimoni del seu defensat, i que s’acorde que comparega, de nou, a través de videoconferència i també davant del lletrat, ja que no va poder estar present en la primera. Aquest fet, segons el seu parer, afecta el dret de defensa en altres causes del cas Gürtel que té pendents.

Per la seua banda, la jutgessa García Mingo ha tornat a reclamar al jutjat central d’instrucció número 5 de Madrid el “testimoniatge de les actuacions relacionades amb la construcció del circuit urbà de Fórmula 1 de València”, les quals es troben en la peça sobre els papers confiscats a l’extresorer del PP, Luis Bárcenas.

També et pot interessar

stats