La jutgessa denega la personació de l'Ajuntament de València com a acusació en el cas Assut

La Fiscalia Anticorrupció valora l'intent del consistori com a "prematur" en el marc d'una causa secreta.

El cunyat de Rita Barberá i presumpta cap de la trama, l'advocat José María Corbín, acompanyat per la Guàrdia Civil
El cunyat de Rita Barberá i presumpta cap de la trama, l'advocat José María Corbín, acompanyat per la Guàrdia Civil

La titular del jutjat d'instrucció número 13 de València, que dirigeix la investigació contra el cunyat de Rita Barberá, l'advocat José María Corbín, ha denegat la personació de l'Ajuntament de València com a acusació particular en el cas Assut.

La jutgessa ha pres aquesta decisió amb el suport del fiscal Anticorrupció, "en la mesura que en aquesta causa, que és secreta, no apareixen indicis de lesió dels interessos de l'Ajuntament de València". El fiscal considera "totalment prematur l'intent de personació" pels mateixos motius. 

Assut és el nom que ha rebut la investigació per presumpta trama dedicada al cobrament de comissions il·legals a contractistes de l'Ajuntament de València durant l'etapa de govern de l'exalcaldessa Rita Barberá. 

La causa judicial s'ha obert pels delictes de suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, contra la Hisenda Pública i tràfic d'influències. El jutjat investiga 12 persones, entre les quals hi ha l'advocat José María Corbín, la seua dona i germana de Rita Barberá, Asunción Barberá, i les tres filles del matrimoni. 

També et pot interessar

stats