La jutgessa confirma l'arxivament de la causa contra Camps i altres càrrecs per la visita del papa

La magistrada ha desestimat els recursos presentats per la Fiscalia i per la Generalitat.

Francisco Camps a les portes de l'Audiència Nacional, en una imatge d'arxiu
Francisco Camps a les portes de l'Audiència Nacional, en una imatge d'arxiu / Zipi (Efe)

La magistrada del jutjat d'instrucció número 5 de València ha rebutjat els recursos de reforma presentats per la Fiscalia i la Generalitat, i ha confirmat l'arxivament de la causa oberta contra l'expresident Francisco Camps per presumptes irregularitats en les contractacions de la Fundació V Trobada Mundial de les Famílies (Fvemf) en la visita del papa Benet XVI a la ciutat en 2006.

La instructora de la causa ha desestimat els dos recursos i ha confirmat íntegrament la resolució que va dictar el passat 10 de desembre, en la qual sobreseia provisionalment la causa, en què també figuraven com a investigats càrrecs de la Fundació; el secretari de l'Arquebisbat, Antonio Corbí; i Enrique Pérez Boada, comissionat de la visita de Benet XVI. Contra aquesta resolució es pot interposar recurs d'apel·lació davant l'Audiència, que ja va avançar amb caràcter subsidiari el ministeri fiscal i al qual dona tràmit.

La magistrada sosté que, de l'examen dels arguments continguts en el recurs del fiscal, "no ofereix dades o al·legacions que desmunten o desvirtuen el contingut de la resolució impugnada". El ministeri públic havia al·legat una vulneració del dret a la tutela judicial efectiva, encara que, d'acord amb la jutgessa, no s'entén aquest argument, ja que es va admetre tant la denúncia inicial com les posteriors ampliacions presentades, i s'han practicat "totes les diligències d'investigació sol·licitades".

En aquest sentit, afig que "no consta res que no haguera sigut ja al·legat amb anterioritat i que no s'haguera tingut en compte a l'hora de resoldre sobre les raons per les quals entén que la Fvemf era una fundació pública a l'hora de realitzar els onze contractes investigats".

Pel que fa al recurs de la Generalitat, sosté que el fet que en la sentència de l'Audiència Nacional de 25 de novembre de l’any passat, que condemnava la trama Gürtel i directius de la llavors RTVV per l'adjudicació il·legal al Grupo Correa de contractes per a la visita de Benet XVI, es faça al·lusió a la naturalesa pública de la fundació, "no pot afectar el present procediment, ni constituir cosa jutjada", com al·legava l'administració. Això és perquè la interpretació realitzada d'aquelles normes és "diferent" i, malgrat allò manifestat, "en cap cas pot vincular aquella interpretació per a la resolució d'aquest procediment".

També et pot interessar

stats