La jutgessa del cas Màster cita un dels professors que va ordenar canviar notes de Cifuentes

També declaren quatre alumnes del màster de Pablo Casado per a explicar com van obtindre el títol.

Professors i alumnes del màster de dret autonòmic que va cursar Cristina Cifuentes hauran de comparéixer als jutjats.
Professors i alumnes del màster de dret autonòmic que va cursar Cristina Cifuentes hauran de comparéixer als jutjats.

Continuen les compareixences pel cas màster. La titular del jutjat d'instrucció número 51 de Madrid ha citat per a aquest divendres el catedràtic Pablo Chico de la Cámara, un dels professors del màster de dret autonòmic de 2012 que va cursar l'expresidenta madrilenya Cristina Cifuentes, i que va demanar que li canviara la nota d'una de les assignatures dos anys després.

Es tracta d'un dels professors, també investigat en el cas, que va comparéixer en roda de premsa en la Universitat Rey Juan Carlos (URJC) el dia 21 de març, al costat del catedràtic i director d'aquests estudis, Enrique Álvarez Conde, quan es va fer pública la notícia de les presumptes irregularitats en aquests estudis.

A més, està citat també a comparéixer davant la magistrada, en qualitat d'investigat, l'antic estudiant del màster que va cursar Cifuentes, Álvaro Morente, per a explicar com va realitzar els estudis i va obtindre les certificacions.

Per a respondre sobre la caixa amb documentació de les tres alumnes investigades en la peça sobre el màster de dret autonòmic del president del PP, Pablo Casado, que es va localitzar recentment a les instal·lacions de l'Institut de Dret Públic, està citat en qualitat de testimoni el director provisional d'aquesta entitat adscrita a la URJC, el professor Pablo Acosta, qui va assumir la direcció del centre després de la destitució del catedràtic Enrique Álvarez Conde.

La magistrada vol conéixer els detalls sobre la troballa d'aquesta documentació, que va ser remesa divendres de la setmana passada per la URJC, i obtindre explicacions sobre per què no es va enviar abans al jutjat que instrueix la causa.

Finalment, la jutge també ha citat quatre alumnes que van cursar el màster de dret públic que va fer el president del PP, Pablo Casado, durant el curs 2008-2009, per a saber com van realitzar els estudis i com van ser avaluats.

També et pot interessar

stats