La jutgessa del cas Erial rebutja la nul·litat plantejada per la defensa de Zaplana

La defensa de l'expresident de la Generalitat ha tramitat un altre escrit amb la mateixa petició dirigit a l'Audiència Provincial.

Eduardo Zaplana a la Ciutat de la Justícia de València
Eduardo Zaplana a la Ciutat de la Justícia de València

El jutjat d'instrucció núero 8 de València, que investiga el cas Erial, ha rebutjat la nul·litat de les actuacions plantejades per la defensa de l'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana. Qüestiona, entre altres assumptes, la troballa del document conegut com a "full de ruta", que els advocats de Zaplana consideren irrellevant. 

Segons detalla la Guàrdia Civil en el sumari del cas, és un document que es va trobar per casualitat durant un escorcoll que es va practicar en el despatx de Ramiro Blasco, advocat de Marcos Benavent (exgerent d'Imelsa i conegut també com el ionqui dels diners). Va ser en 2012 quan una persona d'origen sirià anomenada Imad va entregar-li el document en qüestió a Benavent. Segons la investigació, el confident sirià va trobar-lo en un sobre en 2007, quan va ocupar una vivenda a València en què havien residit Zaplana i la seua dona entre 1998 i 2006.

La Guàrdia Civil creu que aquest document es va redactar a principis de setembre de 2001 i que detalla els passos fets pel grup Sedesa (pertanyent a la família Cotino) durant 2001 i 2002 en relació amb les concessions públiques dels parcs eòlics i de la ITV, que van licitar-se i adjudicar-se sota la presidència de Zaplana en la Generalitat. 

Fonts de la defensa del també exministre han informat que, després del rebuig que ha rebut aquest recurs, n'han tramitat un de nou amb la mateixa petició però dirigit a l'Audiència Provincial perquè s'hi pronuncie. 

També et pot interessar

stats