La jutgessa del cas Assut creu que Febrer va pagar publicitat del PSPV-PSOE en la campanya del 2007

La magistrada acredita pagaments de prop de mig milió des del grup del constructor a les empreses de publicitat que treballaven amb els socialistes valencians

Ciutat de la Justícia de València, en una imatge d'arxiu
La Ciutat de la Justícia de València, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La titular del jutjat d'instrucció 13, que investiga el cas Assut, vincula empreses del presumpte líder de la trama, Jaime María Febrer, amb el pagament a companyies de publicitat que efectuaren actes electorals per al PSPV en la campanya electoral del 2007.

En una nova resolució judicial detalla que l'empresa pública Espais Urbans de Xixona va abonar a Gigante Edificaciones y Obra —una de les empreses suposadament col·laboradores del grup Axis de Jaime Febrer— una important suma de diners en concepte de despeses de publicitat. També que aquesta segona societat, Gigante, va pagar 484.480 euros a empreses de publicitat —Metrofilms, Indústries Gràfiques Valencianes, Key, Publiexpress i Cronosport— que treballaven per al Partit Socialista. 

Segons la resolució, el conglomerat empresarial de Febrer (Axis) va pagar despeses de publicitat del PSPV a través de mercantils interposades. El constructor, afegeix la magistrada instructora, mantenia nombroses reunions amb l'exresponsable de finances dels socialistes valencians, José Cataluña, en les quals tractaven quines havien de ser les funcions que havia de realitzar Gigante per a pagar, amb fons del grup Axis, despeses de publicitat de la campanya del PSPV del 2007.

No obstant això, les parts consideren que els fets descrits en la resolució judicial podrien estar ja prescrits, ja que han passat quinze anys. 

També et pot interessar

stats