La jutgessa arxiva gran part del cas Màster, però manté imputada Cifuentes

L’arxivament fa tres dies de la causa relacionada amb els estudis del líder del PP, Pablo Casado, ha sigut ‘‘determinant’’.

La jutgessa arxiva gran part del cas Màster, però manté imputada Cifuentes
La jutgessa arxiva gran part del cas Màster, però manté imputada Cifuentes

La jutgessa del cas Màster, Carmen Rodríguez-Medel, ha arxivat la causa en relació amb els delictes de prevaricació i suborn impropi, però ha decidit continuar investigant l’expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, i quatre imputats més pel delicte de falsedat documental. 

Es tracta del catedràtic i exdirector de l’Institut de Dret Públic de la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid (URJC), Enrique Álvarez Conde; les professores Cecilia Rosado i Alicia López de los Mozos i l’exassessora del govern madrileny Teresa Feito Higueruela. El document que es troba sota l’escrutini judicial és el de defensa del treball de final de màster de Cristina Cifuentes, amb data del 2 de juliol de 2012 i fet públic el 21 de març de 2018. 

La magistrada ha pres aquesta decisió en una resolució emesa tres dies després que el Tribunal Suprem decidira no investigar els estudis líder del PP, Pablo Casado, pels delictes de prevaricació i suborn, per falta d"'indicis incontestables". L’arxivament de la causa vinculada amb el president del PP, coneguda com a peça C del cas Màster, ha sigut ‘‘determinant’’, segons Rodríguez-Medel, ‘‘per a la resta de les decisions que s’han d’adoptar en aquest procediment’’. 

Obrir instrucció, cada vegada més difícil

Tot i que el dictamen de la jutgessa per a arxivar la causa per prevaricació i suborn impropi ha estat basat en la decisió que va adoptar el Suprem divendres passat, Rodríguez-Medel ha expressat en aquest document diverses discrepàncies. En concret, retrau a la fiscalia de l'alt tribunal que, arran de l'informe en què es manifesta contrari a investigar Casado, siga cada vegada més dificil obrir una instrucció per l'exigència que hi haja "inidicis incontestables de l'existència de responsbailitat penal" entorn de la persona investigada. 

Respecte a les sentències judicials

En fer-se públic l’arxivament, el rector de la URJC, Javier Ramos, ha expressat el seu respecte a les sentències judicials i ha insistit que la seua obligació és garantir que no tornen a donar-se casos similars. Ha defensat també que des de la universitat estan ‘‘col·laborant’’ en una qüestió que es troba ‘‘judicialitzada’’. 

També et pot interessar

stats