La jutgessa no admet a tràmit la querella de Puigdemont contra la Junta Electoral Central

La coalició electoral Lliures per Europa acusava dos membres de la JEC de prevaricació administrativa.

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont
L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont / Arxiu

El jutjat d’instrucció número 51 de Madrid no ha admés a tràmit la querella de la coalició electoral Lliures per Europa, liderada per l’expresident de Catalunya Carles Puigdemont, contra dos vocals de la Junta Electoral Central (JEC) per suposada prevaricació administrativa per vetar-lo com a candidat a les eleccions europees del pròxim 26 de maig.

La JEC va excloure de la llista JxCat – Lliures per Europa Carles Puigdemont, i els exconsellers Antonio Comín i Clara Ponsatí, que es troben fugits a Bèlgica, una decisió no unànime que posteriorment va ser corregida pel Tribunal Constitucional, que va avalar la presentació de les seues candidatures. 

L’equip legal de Puigdemont va decidir presentar una querella contra dos dels membres de la JEC en estimar que van intentar excloure als tres candidats de Lliures per Europa i "mutilar" la llista electoral "tot i sabent que tant la jurisprudència com la llei els ho impedia". En l’escrit de la querella van al·legar que ambdós vocals no van actuar amb imparcialitat per la seua animadversió cap a Puigdemont reflectida en articles i comentaris en xarxes socials. Uns arguments que finalment la jutgessa ha desestimat. 

També et pot interessar