Els jutges demanen als polítics que no els desqualifiquen per les seues resolucions

Les quatre associacions de jutges d'Espanya denuncien reiterades manifestacions de càrrecs públics que qüestionen les resolucions judicials

Una jutgessa a la sala del tribunal en una imatge d'arxiu.
Una jutgessa a la sala del tribunal en una imatge d'arxiu / Shuttestock

Les quatre associacions de jutges d'Espanya han demanat aquest dilluns als polítics que en les seues crítiques a les resolucions judicials no incórreguen en desqualificacions personals als magistrats.

Així ho sol·liciten l'Associació Professional de la Magistratura, l'Associació Judicial Francisco de Vitoria, Jutgesses i Jutges per a la Democràcia i Fòrum Judicial Independent en un comunicat conjunt que han emés després d'observar que "en els últims temps s'han produït reiterades manifestacions de càrrecs públics que qüestionen les resolucions judicials".

"Lamentablement en aquests casos no s'aporten argumentacions jurídiques sinó que la crítica se centra en el qüestionament genèric del tribunal o en desqualificacions personalitzades dels seus integrants", afigen.

Les associacions judicials reiteren "la necessitat que les resolucions judicials estiguen sotmeses a crítica, com a part d'un fonament essencial de la cultura democràtica, així com la possibilitat de recórrer-les si no s'hi està conforme". Però fan "una crida a la prudència dels representants polítics, de qualsevol signe, que per la seua posició han d'actuar amb especial sensatesa i moderació".

Per això els exhorten "que s'abstinguen de dur a terme actuacions que menyscaben el prestigi de les institucions, especialment la independència judicial i, per contra, contribuïsquen al reforçament d'aquestes des dels llocs de responsabilitat que ocupen".

També et pot interessar

stats