Jutgen l'exconseller del PP Luis Fernando Cartagena per un frau de set milions en Metrored

Responsable d'Obres Públiques en època de Zaplana, s'enfronta ara a quatre anys de presó per una presumpta evasió d'impostos.

A l'esquerra, l'exconseller Luis Fernando Cartagena, en una imatge d'arxiu
A l'esquerra, l'exconseller Luis Fernando Cartagena, en una imatge d'arxiu

A la Ciutat de la Justícia de València ha començat el juí a l'exalcalde d'Oriola i exconseller d'Obres Públiques en el govern d'Eduardo Zaplana, Luis Fernando Cartagena, i dotze empresaris més, per un presumpte frau de set milions d'euros en Metrored. 

Després de sis ajornaments, i quan ja fa set anys que es va decretar l'obertura de juí oral, aquest dilluns va començar la vista a l'exconseller, que s'enfronta a una pena de quatre anys de presó per la presumpta evasió de 7,7 milions d'euros en concepte d'IVA entre els anys 2005 i 2008. 

La vista es reprén aquest dimarts després d'una primera sessió on es van resoldre les qüestions prèvies i van declarar dos dels acusats, Ana Barreda i Carlos Turró, membres del consell d'administració.

Cartagena va estar sis mesos al capdavant d'aquesta mercantil amb seu a Paterna, la qual va arribar a ser patrocinadora del València CF, i es va declarar en concurs de creditors al novembre de 2008.

L'exconseller ja va ser condemnat per l'Audiència d'Alacant a quatre anys de presó per malversació de cabals públics i falsedat en document mercantil. El tribunal el va considerar culpable de quedar-se huit milions de pessetes de les Germanes Carmelites quan era alcalde d'Oriola.

També et pot interessar

stats