El jutge proposa processar al complet la família Pujol per corrupció

Considera que el matrimoni Pujol Ferrusola i els set fills s'han lucrat durant dècades a Catalunya aprofitant la seua posició privilegiada.

Jordi Pujol i Marta Ferrusola en una imatge de 2016 abans de declarar a l'Audiència Nacional
Jordi Pujol i Marta Ferrusola en una imatge de 2016 abans de declarar a l'Audiència Nacional / Europa Press

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha proposat enviar a judici tota la família Pujol Ferrusola per formar una organització criminal per a enriquir-se durant dècades amb activitats corruptes a Catalunya.

El titular del jutjat central d'instrucció número cinc considera que els Pujol van aprofitar la seua posició privilegiada en la vida política, social i econòmica de Catalunya per a acumular un enorme patrimoni que el magistrat relaciona amb percepcions econòmiques derivades d'activitats corruptes.

De la Mata entén que d'aquests fets es deriven els delictes d'organització criminal o associació il·lícita, blanqueig de capitals, contra la Hisenda Pública i falsedat documental.

La resolució afecta l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, la seua dona Marta Ferrusola i els set fills, a més de 18 persones que presumptament van participar o van col·laborar en les activitats il·legals. Entre aquestes hi ha l'exdona de Jordi Pujol Ferrusola, Mercé Gironés, o els empresaris Luis Delso Heras, Carlos Sumarroca Coixet i Carlos Sumarroca Claverol.

El magistrat també ha acordat el sobreseïment provisional parcial de la causa per a Ramón Gironés Riera, Ana Vidal Maragall i Amelia Barrigón Lafita.

També et pot interessar

stats