El jutge manté el secret de sumari del cas Alqueria per a evitar perjudicar la recerca

El magistrat assegura que encara no s’ha pogut ordenar i analitzar tota la documentació confiscada en els últims registres.

Jorge Rodríguez va renunciar a la presidència de la Diputació
Jorge Rodríguez va renunciar a la presidència de la Diputació / Kai Foersterling (Efe)

El jutge del jutjat d'instrucció número 9 de València ha acordat mantindre el secret sumarial del cas Alqueria, en el qual estan investigats l'expresident de la Diputació provincial, Jorge Rodríguez, assessors seus i alts càrrecs de Divalterra, per a evitar el perjuí a la investigació dels delictes presumptament comesos, "de notòria gravetat". 

En un acte, l'instructor destaca que és un moment en què, a causa dels últims registres realitzats, on es va confiscar "nombrosa documentació" en diverses seus públiques i domicilis, "encara no ha pogut ser ordenada ni bolcada tota, ni molt menys s’ha pogut realitzar l’anàlisi".

Per aquest motiu, rebutja la petició d'un dels investigats per a alçar aquest secret de les actuacions i considera que el coneixement públic de la informació "podria suposar posar-ne el resultat en greu risc", i això constitueix una de les causes recollides en la Llei d'enjudiciament criminal per a justificar la declaració del secret sumarial.

Així, incideix que, en aquest cas, el "sacrifici" del dret de defensa que suposa la declaració de secret de la causa "es justifica plenament i de forma ponderada i efectiva, per a l'obtenció d'un bé encara major, el principi de justícia i la consecució de la mateixa".

L'operació Alqueria

El 27 de juny, l'expresident de la Diputació de València i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, juntament amb el seu cap de gabinet, Ricard Gallego; l’assessor Manuel Reguart; el secretari-lletrat del consell d’administració de Divalterra, Jorge Cuerda; i els dos directors gerents d’aquesta empresa pública, Xavier Simó i Agustina Brines, van ser detinguts dins de l'operació Alqueria. Unes poques hores després, el PSPV va suspendre Rodríguez de tots els càrrecs i el 2 de juliol renunciava a la presidència de la Diputació i deixava l'Ajuntament d'Ontinyent de manera temporal en mans de Rebeca Torró. 

Dos dies després de la seua detenció, Agustina Brines va renunciar al seu càrrec com a cogerent de Divalterra.

També et pot interessar

stats