El jutge García Castellón processa 42 persones per irregularitats en l'empresa Acuamed

El cas investiga l'adjudicació i execució suposadament irregular d'una vintena d'obres en la conca del Mediterrani, entre altres, obres al riu Serpis i a la dessaladora de Torrevella

Dos agents de la Guàrdia Civil custodien la seu d'Acuamed en una imatge d'arxiu
Dos agents de la Guàrdia Civil custodien la seu d'Acuamed, en una imatge d'arxiu / Efe

El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón ha processat un total de 42 persones en el cas Acuamed. Aquest cas investiga l'empresa pública per l'adjudicació i execució suposadament irregular d'una vintena d'obres hidràuliques i mediambientals en la conca del Mediterrani, entre altres, obres al Serpis i a la dessaladora de Torrevella.

Entre els processats figura l'exdirector general d'Acuamed Arcadio Mateo, a qui imputen haver obtingut de les empreses contractistes obsequis en forma de viatges i estades dins i fora d'Espanya i fins i tot un implant de cabells a Turquia per valor de 4.500 euros.

En un acte, el titular del jutjat central d'instrucció número 6 considera que els fets pels quals s'acorda el processament són constitutius dels delictes de corrupció en els negocis, falsedat documental, frau a l'administració, prevaricació, malversació de cabals públics i suborn.

Entre les obres investigades hi ha el sistema de dotació d'aigua des de l'embassament fins a la vall del Guadalentín (Múrcia), el projecte constructiu de les obres complementàries de la planta dessaladora Campo de Dalías, i de les basses d'El Cañuelo i de La Redonda (Almeria), i les obres per a eliminar la contaminació química en l'embassament de Flix (Tarragona).

També et pot interessar

stats