El jutge declara complexa la causa de Villarejo i amplia la instrucció 18 mesos més

Durant la investigació han destacat els delictes de blanqueig de capitals, organització criminal i múltiples suborns, entre d’altres.

El jutge declara complexa la causa de Villarejo i amplia la instrucció 18 mesos més
El jutge declara complexa la causa de Villarejo i amplia la instrucció 18 mesos més

El titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, ha declarat complexa la causa sobre l’excomissari José Manuel Villarejo. Per aquesta raó, ha ampliat 18 mesos més el marge de què disposa per a seguir les investigacions degut a la quantitat d'investigats i la gravetat dels delictes que se'ls imputen.

En un acte, el magistrat adopta aquesta decisió per a quatre de les peces separades d'investigació, inclosa la principal i que per ser la primera a obrir-se, que ja estava prop de complir el període màxim d'instrucció que permet la llei sense ampliacions.

En concret, el jutge ha recordat que el cas Tàndem investiga "una organització criminal de fets punibles la concreta determinació dels quals es troba encara pendent de concreció, particularment en relació amb cadascuna de les peces obertes en la qual la instrucció dependrà en gran manera dels avanços que se seguisquen en la peça principal front l'organització".

Més de mitja dotzena de delictes

"S'han significat en el curs de la investigació la possible comissió de delictes de blanqueig de capitals, organització criminal, múltiples suborns i múltiples delictes de descobriment revelació de secrets, malversació de causals públics, falsedats documentals i altres delictes", ha exposat García Castellón.

També et pot interessar

stats