La jutge d'Erial embarga béns per valor de 500.000 euros a Juan Cotino

Amb la reserva vol assegurar la recuperació dels diners presumptament defraudats pel difunt.

L'expresident de les Corts i exvicepresident del Consell, Juan Cotino, en una imatge d'arxiu
L'expresident de les Corts i exvicepresident del Consell, Juan Cotino, en una imatge d'arxiu / Jorge Gil (Europa Press)

La jutge del cas Erial, ha embargat béns al difunt exvicepresident del Consell en temps del Partit Popular, Juan Cotino, per valor de mig milió d'euros, com a garantia per a recuperar els diners que podria haver defraudat.

El fiscal anticorrupció de València, Pablo Ponce, va avançar aquest dimecres en Les notícies del matí la petició d'aquestes diligències al jutjat d'instrucció 8 de València.

La mort de Cotino, a l'abril, ha extingit la seua responsabilitat penal en el cas, però això no impedeix la retenció de béns per a liquidar les quantitats presumptament defraudades quan era viu, si s'acredita en sentència. La fortuna del també expresident de les Corts i exdirector general de la Policia s'estima en deu milions.

En el cas Erial s'investiga el presumpte cobrament de 10,5 milions en comissions per les suposades adjudicacions a dit dels concursos de les ITV (1997) i del parc eòlic (2003). Una trama al capdavant de la qual la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil situa l'expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana.

També et pot interessar

stats