El jutge cita a declarar com a testimonis els portaveus a Divalterra del PSPV, Compromís, PP i Ciutadans

També haurà de declarar el pròxim divendres l’actual presidenta en funcions de la Diputació de València, Maria Josep Amigó.

La Diputació de València
La Diputació de València

El jutge que investiga el cas Alqueria ha citat a declarar en qualitat de testimonis els portaveus a Divalterra del PSPV, Compromís, Partit Popular i Ciutadans.

Es tracta de Pablo Seguí (PSPV); l'actual presidenta en funcions de la Diputació de València, Maria Josep Amigó (Compromís); Rafael Soler (PP) i Jorge Ochando (Ciutadans). Els quatre hauran de declarar divendres en el jutjat d'instrucció número 9 de València, que investiga presumptes irregularitats en les contractacions d'alts càrrecs a l'empresa pública Divalterra.

Pel que fa al relleu en la presidència de la Diputació de València, Amigó ha reunit aquest matí els diputats i diputades de l'equip de govern per a planificar la successió, després que haja dimitit Jorge Rodríguez, arran de la seua detenció en el marc de l'operació Alqueria.

La reunió entre els quatre grups polítics que formen govern –PSPV, Compromís, EU i València en Comú– ha durat dues hores. A l'eixida, Amigó ha anunciat que convocarà per a dilluns una junta de portaveus, en què s'establiran les dates de celebració de les tres sessions plenàries que ha de celebrar la diputació per a recuperar la normalitat: una per a comunicar la renúncia de Rodríguez, una altra perquè Rebeca Torró prenga possessió com a diputada provincial, i una tercera per a elegir el nou president o presidenta. Les dates encara no estan clares i tampoc si es podran celebrar el mateix dia o en dies diferents.

El candidat proposat pel PSPV és l'alcalde de Faura, Toni Gaspar, que en els pròxims dies haurà de buscar els suports necessaris per a ser president. De moment, hi ha partits d'esquerres que estan posant-hi exigències. Tant Rosa Pérez (EU) com Roberto Jaramillo (València en Comú) demanen al futur president el compromís de tancar Divalterra. 

També et pot interessar

stats