El jutge cita David Barelles (PP) com a investigat per la trama de factures falses en la subdelegació del govern a Castelló

L'exsubdelegat està acusat de la presumpta comissió de delictes de falsedat documental i malversació de cabals públics.

L'exsubdelegat del govern a Castelló, David Barelles (PP), en una imatge d'arxiu
L'exsubdelegat del govern a Castelló, David Barelles (PP), en una imatge d'arxiu / Europa Press

El jutjat de Castelló ha citat a declarar en qualitat d'investigat l'exsubdelegat del govern a Castelló, David Barelles (PP), en el marc de la causa oberta el 2017 per una suposada trama de factures falses en aquesta administració. Pel mateix cas està investigat el també exsubdelegat, Antonio Lorenzo (PSOE), que, en destapar-se el cas, al febrer va dimitir del càrrec com a regidor de l'Ajuntament de Castelló i diputat provincial.

David Barelles haurà de comparéixer-hi el 2 de maig. El magistrat li atribueix la comissió de delictes de falsedat documental i malversació de cabals públics, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana. 

La compareixença del principal investigat en la causa, un funcionari que exercia com a habilitat de la subdelegació, que van suspendre la setmana passada, serà el 22 de març. D'altra banda, la declaració d'Antonio Lorenzo, l'altre exsubdelegat investigat, l'han ajornada al 25 d'abril.

El jutge demana les agendes del dos exsubdelegats i les factures per menjars

El jutge ha reclamat a la subdelegació del govern a Castelló que en el termini de cinc dies aporte dues còpies de les agendes de tots dos exsubdelegats i de les factures per menjars en les quals va intervindre Barelles en virtut del seu càrrec.

D'altra banda, l'instructor ha emés un acte pel qual imposa una fiança de 3.000 euros al Partit Popular com a requisit per a permetre-li exercir l'acusació popular en aquest procediment.

També et pot interessar

stats