El jutge cita Betoret i Beneyto com a testimonis en la causa pel finançament del PP a València

L’expresident provincial del partit i l'exregidora de València hauran de comparéixer el 15 de juliol.

L'exregidora popular de València, Mayrén Beneyto i el diputat del PP per València, Vicent Betoret
L'exregidora popular de València, Mayrén Beneyto i el diputat del PP per València, Vicent Betoret / Europa Press

L’expresident provincial del PP, Vicente Betoret, haurà de comparéixer com a testimoni davant el jutge que investiga la pressumpta caixa B d’aquest partit a València, així com les diligències de l’operació Taula. També haurà de declarar davant del jutge, igualment en qualitat de testimoni, l'exregidora popular de València, Mayrén Beneyto. El jutjat d’instrucció número 18 de València els ha citat per al pròxim 15 de juliol.

La versió de Vicente Betoret pot aclarir els pagaments irregulars que va efectuar Imelsa. La Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil apuntava en un dels seus informes que els actes electorals del PP a Vilamarxant, municipi del qual va ser alcalde Betoret, i Moncada, els anys 2007 i 2008, s’haurien finançat amb fons de l’empresa pública Imelsa. Aquests treballs es van facturar a Thematica, l'empresa de Rafael García Barat i de la qual Marcos Benavent, exgerent d'Imelsa, era soci en l'ombra. Aquests fets han prescrit, per això Betoret no acudirà al jutjat en qualitat d'imputat. No obstant això, la Fiscalia Anticorrupció vol escoltar la versió dels fets de l’actual diputat nacional pel PP.

Per la seua banda, l'exregidora de l'Ajuntament de València Mayrén Beneyto, també compareixerà davant el jutge, dins d'una peça separada, per a explicar l'adjudicació d'una biblioteca itinerant durant els mesos d'estiu, el Bibliobús, a l'empresa de la qual era soci en l'ombra Marcos Benavent.

Els dies 1 i 8 de juliol compareixeran davant el jutge, com a investigats, tres empresaris i l'exdirector financer d'Imelsa.

També et pot interessar

stats