El jutge del cas Dina demana al Suprem que investigue Iglesias per revelació de secrets

Sánchez dona suport el vicepresident i assegura que no està preocupat.

El vicepresident segon i líder de Podem, Pablo Iglesias, en el Congrés durant el passat mes de juliol
El vicepresident segon i líder de Podem, Pablo Iglesias, en el Congrés durant el passat mes de juliol / Chema Moya (Efe)

El jutge del cas Dina, Manuel García Castellón, ha demanat al Tribunal Suprem que investigue el vicepresident segon i líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, per descobriment o revelació de secrets amb agreujant de gènere, danys informàtics, i acusació o denúncia falsa i/o simulació de delicte en relació amb el robatori del mòbil de la seua exassessora, Dina Bouselham.

El magistrat ha optat finalment per elevar exposició al Tribunal Suprem, per no poder imputar-li ell aquesta causa, ja que es tracta d'un aforat.

L'exposició raonada inclou també l'exresponsable dels serveis jurídics de Podem i vicepresidenta quarta del Congrés, Gloria Elizo, i els lletrats d'aquesta formació, Marta Flor Núñez i Raúl Carballedo, així com la mateixa Dina Bouselham i la seua parella, Ricardo Dasaferreira, aquests dos últims per fals testimoniatge.

El magistrat considera que Iglesias va usar de manera fraudulenta aquest procés per a intentar aconseguir algun tipus d'avantatge electoral en els comicis d'abril del 2019.

Iglesias alerta sobre “alguns poders profunds” i assegura que el govern “continuarà amb la seua tasca històrica”

Pablo Iglesias ha valorat la petició del jutge alertant contra "alguns poders profunds" que volen retornar Espanya "al passat" i ha assegurat que el govern de coalició continuarà amb la seua "tasca històrica".

El vicepresident ha comparegut a La Moncloa en un acte per a difondre el pla de reconstrucció dissenyat pel govern espanyol. Encara que no s'ha fet cap esment a aquesta investigació judicial, Iglesias sí que ha inclòs en el seu discurs un avís contra els "poders profunds" que busquen obstaculitzar la "modernització" d'Espanya.

"Vull dir-los que aquest govern assumirà les tasques històriques que li han tocat", ha conclòs.

Sánchez dona suport el vicepresident i assegura que no està preocupat

Per la seua banda, el president del govern espanyol Pedro Sánchez, ha expressat el seu suport a Iglesias, i ha assegurat que no es està preocupat.

En una conversa informal amb els periodistes minuts abans de prendre un avió rumb a Algèria per a fer una visita oficial, Sánchez ha volgut donar suport al seu vicepresident segon, al mateix temps que n'ha subratllat l'absolut respecte per les decisions judicials.

Sánchez ha confirmat que ja ha parlat amb Iglesias, encara que no ha volgut revelar el contingut de la conversa ni fer més comentaris sobre les conseqüències polítiques o per a l'estabilitat del govern espanyol que podria tindre l'obertura del procés judicial contra el vicepresident.

L'oposició demana el cap d'Iglesias

Des de l'oposició, tant el PP com Vox s'han mostrat partidaris de la decisió de García Castellón. De fet, des del PP, Pablo Casado ha exigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el cessament "immediat" de Pablo Iglesias. Ho ha fet a través de Twitter, on ha assegurat que Sánchez "ha d’usar la mateixa vara de mesurar que exigia durant la moció de censura".

Des de Vox, han volgut subratllar que en agost van presentar una querella sobre els delictes comesos persumptament per l'antiga assessora d'Iglesias, Dina Bouselham, el mateix vicepresident i l'advocada Marta Flor, entre d'altres. A més ha aplaudit la decisió de García Castellón. "Ens alegra que el magistrat del jutjat central d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional haja acordat la pràctica de noves diligències sol·licitades per Vox després de la declaració de l'exadvocat de Podem, José Manuel Calvente", han sentenciat.

També et pot interessar

stats