El jutge del cas Bárcenas incorpora les acusacions contra Camps en la Gürtel

Els principals acusats en la branca valenciana del cas Gürtel l´assenyalaren com a ideòleg del finançament il·legal del PP valencià.

Luis Bárcenas, extresorer del PP, després de declarar a l'Audiència Nacional
Luis Bárcenas, extresorer del PP, després de declarar a l'Audiència Nacional / EFE
15 de març 2018 - 04:32

El jutge de l´Audiència Nacional que investiga la presumpta caixa B del Partit Popular, José de la Mata, ha decidit incorporar a esta causa la declaració que va fer l´exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa, el gener passat en el juí de la trama Gürtel a la Comunitat Valenciana. Costa va implicar directament l´expresident de la Generalitat i del PPCV, Francisco Camps, en afirmar que va ser l´expresident qui va idear el sistema, que consistia a girar factures falses a diversos empresaris per a pagar actes electorals del PP valencià de 2007 i 2008. Nou empresaris investigats en aquesta causa van confirmar diversos pagaments en negre al PP per a finançar aquelles campanyes electorals.

Alhora, el jutge també ha demanat al jutjat de l´Audiència Nacional que investiga aquest sumari que li remeta les declaracions que en la vista van fer Francisco Correa considerat el cap de la trama, Pablo Crespo i Álvaro Pérez, l´encarregat de l´empresa Orange Market.

El jutge ha sol·licitat també al tribunal que va jutjar la primera època del cas Gürtel que li remeta l´última declaració que va efectuar Correa en el seu torn d´última paraula, quan va afirmar que es van cometre irregularitats en la facturació d´actes electorals del PP i va confessar el pagament de comissions a alcaldes de diverses localitats madrilenys a canvi d´adjudicacions d´obra pública.

De la Mata ha accedit així a la petició de l´acusació del cas Bárcenas que representa Esquerra Unida, però ha rebutjat citar a declarar com a testimoni l´expresidenta madrilenya, Esperanza Aguirre perquè 'no té cap utilitat', segons l´acte judicial; i citar de nou com a investigat l´expresident de l´empresa OHL, Juan Miguel Villar Mir, que ja va ser imputat en aquesta causa, però a qui es va alçar esta condició processal. 

També et pot interessar

stats