El jutge del cas Bárcenas demana a Interior un informe sobre un robatori a l’extresorer del PP

En el robatori es va sostraure documentació sensible, com les agendes personal i de treball de Bárcenas.

Luis Bárcenas, extresorer del PP, després de declarar a l'Audiència Nacional
Luis Bárcenas, extresorer del PP, després de declarar a l'Audiència Nacional / Efe

El jutge del cas Bárcenas ha demanat al Ministeri de l'Interior un informe urgent sobre el suposat treball que va fer en 2013 aquest departament amb l’excomissari José Villarejo per a recuperar “documents sensibles" que l’extresorer del PP Luis Bárcenas s'havia portat de la seu del partit.

El magistrat que indaga els anomenats “papers de Bárcenas" de la comptabilitat paral·lela del PP ha obert una línia d'investigació arran de les informacions publicades sobre aquest dispositiu que suposadament va muntar Interior, denominat Kitchen.

Així, el magistrat ha reclamat a la Secretaria d'Estat d'Interior que “a la màxima urgència" li remeta un informe “complet" sobre la denominada Operació Kitchen que va organitzar el Ministeri d’Interior, i “en particular, quant als seus objectius, preparació, aprovació, execució, supervisió i control".

El jutge es refereix en el seu acte a la informació publicada ahir pel diari El Mundo, que afirma que la Policia Nacional, en 2013, va posar en marxa un dispositiu que es va saldar amb el robatori de documentació sensible, com les agendes personal i de treball de Luis Bárcenas.

En aquest dispositiu va participar suposadament Villarejo, excomissari investigat per un altre jutge de l'Audiència Nacional, Diego d'Egea, que també indaga aquesta operació Kitchen en una peça que va obrir recentment dins del cas Tàndem, sobre les activitats il·legals de l’expolicia.

En la suposada operació encarregada a Interior va participar el xofer de Bárcenas, que va ser captat com a confident de la Policia i que va fotocopiar una caixa de documentació que després va posar en mans del dispositiu dirigit per Villarejo.

Segons afirma el diari, entre els papers interceptats pel dispositiu hi hauria diversos contractes entre el PP i empreses proveïdores que van servir per a finançar irregularment el partit.

A més, algun d’aquests papers podria vincular a Bárcenas amb l’exsecretària general del PP, María Dolores de Cospedal.

En un dels àudios publicats recentment sobre Villarejo, l’excomissari revela que va avisar l’exalcalde de Boadilla del Monte, Arturo González Panero, del començament de les investigacions del cas Gürtel i li va proposar una estratègia davant la imputació de Bárcenas.

També et pot interessar

stats