El jutge del cas Alqueria qüestiona les testificals que exigeix la defensa de Rodríguez

Demana que justifique l’interés de citar a declarar diferents càrrecs del PSOE i de Compromís.

L’expresident de la Diputació de València i actual alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez
L’expresident de la Diputació de València i actual alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez / Abulaila (Dival)

El jutge instructor del conegut com cas Alqueria, en què està investigat l’expresident de la Diputació de València i actual alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha qüestionat les noves testificals que n’ha proposat la defensa. Per això, li ha demanat que justifique per què interessen aquestes declaracions.

En una providència, el magistrat també rebutja “per supèrflues” les compareixences dels autors dels informes que van aportar les defenses, ja que aquests ja consten com a admesos i els coneixen les parts.

Rodríguez va sol·licitar al setembre al jutjat que citara a declarar en qualitat de testimonis l’exportaveu socialista a la Diputació, José Manuel Orengo, i altres càrrecs del PSPV-PSOE i de Compromís. Entre aquests, hi ha l’actual secretària autonòmica d’Eficiència Energètica i exalcaldessa de Montcada, Concha Andrés; l’exdiputat provincial i exportaveu socialista, Pablo Seguí; la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó; el diputat, Xavier Rius, i els exdiputats, Emili Altur i Josep Bort, tots quatre de Compromís.

La intenció de la defensa de Rodríguez era tractar d’acreditar que la contractació dels presumptes “col·locats” en l’empresa pública Divalterra es van fer per a substituir un nombre encara més gran de directius de l’empresa antecessora, Imelsa, els quals van ser destituïts quan va canviar el govern en la corporació provincial.

En la mateixa providència, l’instructor rebutja l’arxivament de les actuacions reclamat per Salvador Femenia i Pau Pérez Lledó, dos dels suposats “col·locats”, que consten en la causa com a investigats.

A més d’investigar Jorge Rodríguez, en el cas Alqueria s’investiga 16 persones més, entre les quals hi ha nou persones “col·locades” vinculades al PSPV i Compromís. També els cogerents de Divalterra: Agustina Brines (Compromís), Josep Ramon Tiller (PSPV) i Javier Simó (PSPV); el secretari lletrat assessor de l’empresa, Jorge Cuerda, i dos assessors de la Diputació, Ricard Gallego i Manuel Reguart.

També et pot interessar

stats