El jutge autoritza la policia a recaptar més informació en l'operació contra la corrupció de la Diputació de València

Els agents han acudit a la corporació provincial, l'Ajuntament d'Ontinyent i a Divalterra per a investigar les contractacions irregulars del cas Alqueria.

El jutge autoritza la policia a recaptar més informació en l'operació contra la corrupció dins del cas Alqueria
El jutge autoritza la policia a recaptar més informació en l'operació contra la corrupció dins del cas Alqueria / Efe

Els agents de  la Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) s'han desplaçat aquest dimarts a les seus de la Diputació Provincial de València, de l'Ajuntament d'Ontinyent i de Divalterra per a recaptar més informació en el marc de l'operació anticorrupció en la Diputació de València. Ho ha autotizat el jutjat d'instrucció número 9 de València, que investiga irregularitats en les contractacions en l'empresa Divalterra, antiga Imelsa, dins del cas Alqueria.

L'objectiu és completar la informació que es va obtindre en els escorcolls del passat mes de juny. Aquesta operació es va saldar amb la detenció del llavors president provincial i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, dos assessors i tres alts càrrecs de Divalterra, empresa de capital públic dependent de la corporació provincial dedicada al desenrotllament socioeconòmic dels municipis de la província. 

La causa, que continua secreta, està oberta per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics. Es va iniciar en 2018 després de la denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció de València. S'investiguen irregularitats en la contractació de personal d'alta direcció en Divalterra, antiga Imelsa, en 2015.

En el marc de l’operació Alqueria, el 27 de juny, els agents de la UDEF van practicar escorcolls en la Diputació de València, en les dues seus de què disposa l'Ajuntament d'Ontinyent, en la seu social de Divalterra i en quatre habitatges particulars. Després de la seua compareixença davant del jutge, els detinguts van quedar en llibertat, encara que mantenen la condició d'investigats.

També et pot interessar

stats