El jutge arxiva la investigació de les revelacions de Corinna sobre el rei Joan Carles I

La decisió arriba després que Anticorrupció haja demanat el sobreseïment provisional d'aquesta peça del cas Villarejo.

Trobada entre el rei Joan Carles i Corinna
Trobada entre el rei Joan Carles i Corinna / Europa Press

El jutge de l'Audiència Nacional Diego de Egea ha arxivat la peça del cas Tàndem sobre els fets revelats per l'amiga de Joan Carles I, Corinna zu Sayn Wittgenstein, en una conversa amb l'excomissari José Villarejo gravada a Londres en 2015.

El magistrat, seguint el criteri de la fiscalia, ha pres aquesta decisió en entendre que no hi ha indicis de delicte de descobriment i revelació de secrets i suborn respecte a Villarejo, que era l'únic investigat en aquesta peça del cas Tàndem denominada Carol.

Sobre els fets que Corinna atribueix al rei emèrit, De Egea diu que solament existeix el relat que fa l'amiga del monarca i que en els documents analitzats no hi ha cap dada que justifique aquestes manifestacions. Segons relata el jutge, en la conversa, que es va produir en 2015 a la casa de Corinna a Londres, "aquella senyora posa de manifest uns actes que suposadament havia dut a terme Joan Carles I, sent rei d'Espanya, aproximadament entre els anys 2009 a 2012", i tant en aquest període com quan es va produir la conversa el monarca estava emparat per la inviolabilitat.

Concretament, Corinna parla en la conversa amb Villarejo d'un terreny al Marroc al seu nom que atribueix al rei, de comptes a Suïssa que hauria tingut el monarca i de comissions que Joan Carles I suposadament va percebre pel contracte de l'AVE a l'Aràbia Saudita adjudicat en 2011 a empreses espanyoles.

Per al magistrat, l'única base dels fets que s'imputen al rei emèrit és el relat que fa Corinna i recorda que per a usar la declaració d'un testimoni com a prova de càrrec aquesta ha de ser versemblant i persistir-se en la incriminació. De Egea creu que no se sosté la versemblança perquè no s'ha trobat cap dada que justifique les afirmacions, ni tampoc la mateixa Corinna –que no ha sigut citada a declarar– ha denuciat o ha aportat cap document que les puga fonamentar.

També et pot interessar

stats