El jutge arxiva la causa contra María Oliver per l'elaboració del mapa escolar de València

Aquesta decisió ha sigut presa després que PP i Fiscalia no presentaren acusacions.

Maria Oliver en una imatge d'arxiu
Maria Oliver en una imatge d'arxiu / Europa Press

El Jutjat d'Instrucció número 19 de València ha decretat el sobreseïment provisional i arxivament de la causa en la qual figurava com processada l'exregidora de Podem i exresponsable d'Educació a l'Ajuntament, María Oliver. Aquesta decisió ha sigut presa després que cap de les acusacions, Fiscalia i PP, haja presentat escrit de qualificació contra ella en relació amb el conveni subscrit entre l'administració local i la Universitat de València per a estudiar el sistema educatiu a la capital valenciana.

Així consta en una resolució, en la qual el jutge acorda l'arxivament "tenint en compte la vigència del principi acusatori en el sistema penal". La resolució d'arxivament, amb data d'aquest mateix dilluns, no és ferma i és possible recórrer-hi en cinc dies.

El jutge havia decidit processar Oliver i un professor de la UV en apreciar l'existència de "certs indicis que poden apuntar la naturalesa jurídic penal" d'"algunes de les anomalies o irregularitats" en relació amb aquest conveni. No obstant això, Fiscalia va decidir no acusar i el PP es va retirar, per la qual cosa el jutjat ha arxivat la causa.

En el moment del processament, Oliver era assessora del vicepresident segon de la Generalitat i conseller d'Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, però va presentar la seua renúncia al càrrec per a "dedicar-se plenament a demostrar la seua innocència" en aquesta causa.

També et pot interessar

stats