La justícia veneçolana ordena la detenció de Leopoldo López

El líder opositor està refugiat a l'ambaixada espanyola que ja ha confirmat que no l'entregarà.

La justícia veneçolana ordena la detenció de Leopoldo López

El dirigent opositor veneçolà, Leopoldo López, ha revelat que durant l'arrest domiciliari es va reunir amb membres del règim veneçolà que li van expressar el seu desacord amb Maduro. Per això pensa que es repetiran moviments militars com el d'aquesta setmana i que la caiguda de Maduro és qüestió de temps.

López ha assegurat que en l'entorn de Nicolás Maduro hi ha un clar interés perquè abandone el poder. Leopoldo López ha comparegut a la porta de l'ambaixada per agrair al govern espanyol que l'haja acollit en qualitat d'hoste.

El líder opositor ha reiterat que es troba a l'ambaixada d'Espanya en qualitat de visitant i que no té previst demanar asil polític. Mentrestant, un tribunal de Caracas ha emés una orde de detenció contra ell per violar l'arrest domiciliari. Per la seua banda, el govern espanyol ja ha anunciat que no pensa entregar-lo.

No obstant això, Nicolás Maduro continua afirmant que té la fidelitat absoluta de les forces armades.

El president de l'Assemblea Nacional, Juan Guaidó, ha convocat una nova jornada de lluita contra Maduro per a la setmana que ve. Durant les últimes hores en les protestes han perdut la vida dos adolescents. Això eleva a quatre la xifra de víctimes mortals.

També et pot interessar