Justícia publicarà els béns immatriculats per l’Església catòlica

Segons el diputat socialista Antonio Hurtado, aquest “és el punt de partida per a poder recuperar part d’aquests béns”.

Segons els representants de l’Església, aquests béns podrien arribar als 40.000 a tot el territori estatal
Segons els representants de l’Església, aquests béns podrien arribar als 40.000 a tot el territori estatal / Turisme de Còrdova

El Ministeri de Justícia ha posat en marxa el processament de les dades per a fer el llistat de béns immatriculats per l’Església catòlica. Una vegada resolt aquest pas, es preveu que el llistat es publique tot garantint el compliment de la Llei hipotecària i la Llei orgànica de protecció de dades. Així ho ha assegurat el govern espanyol en una resposta escrita dirigida al diputat socialista Antonio Hurtado, qui considera que la publicació del llistat “serà un punt de partida molt important” perquè es puguen iniciar les reclamacions per part de particulars e institucions.

Una reforma de la Llei hipotecària aprovada el 1988 pel govern de José Maria Aznar atorgava la potestat a l’Església catòlica d’acreditar la propietat de temples i llocs de culte. Segons Hurtado, aquesta modificació ha permés a l’Església immatricular béns de domini públic sense la necessitat d’acreditar-ne la propietat, ja que s’hi donava un perfil d’institució pública a una institució que no tenia aquesta consideració.

Ja l’anterior govern popular havia demanat al Col·legi de Registradors de la Propietat una relació de totes les inscripcions de béns que havia dut a terme l’Església en virtut de la Llei hipotecària, però mai havia manifestat la seua intenció de publicar-la. Ara, amb aquest propòsit de l’actual govern i segons afirma el parlamentari socialista Antonio Hurtado, institucions i particulars que consideren que alguns d’aquests béns són de la seua propietat i han sigut indegudament registrats els podran reclamar per via judicial.

Segons representants de l’Església, aquests béns podrien arribar als 40.000 a tot el territori estatal.

També et pot interessar

stats