Justícia estudia la retallada dels aforaments de càrrecs públics

La ministra aposta per racionalitzar el règim per a limitar els aforaments als supòsits de delictes relacionats amb l'exercici del càrrec que exerceixen.

Dolores Delgado, durant la seua intervenció en la sessió de control al govern al Congrés dels Diputats
Dolores Delgado, durant la seua intervenció en la sessió de control al govern al Congrés dels Diputats / Mariscal (Efe)

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha avançat que el seu departament està estudiant la supressió de determinats aforaments de càrrecs públics però mantenint les excepcions que es consideren "indispensables".

Segons la titular de Justícia, hi ha un “excessiu” nombre d'aforats, però considera necessari mantindre aquesta figura per a protegir la "immunitat" de diputats i senadors enfront del poder executiu. Això suposaria racionalitzar el règim per a limitar l'aforament als supòsits de delictes relacionats directament amb l'exercici del càrrec que exerceix. 

La ministra ha explicat que ha encarregat l'estudi a la secció processal de la Comissió General de Codificació perquè entén que calia afrontar aquesta qüestió per dos motius fonamentals: primer, pel principi d'igualtat i, segon, pel dret a comptar amb un jutge ordinari predeterminat per la llei.

Durant la intervenció, ha aprofitat per a assegurar que el líder del PP, Pablo Casado, estaria imputat igual que els seus companys de màster si els aforaments se circumscrigueren a determinats aspectes.

Aquestes afirmacions han generat el malestar de la bancada popular, la portaveu de la qual, Dolors Montserrat, ha demanat a la ministra que retirara les paraules que havia dit, però ella no ho ha fet. 

També et pot interessar

stats