Justícia enviarà un formulari cada dia als registres civils per a informar de les defuncions

El Ministeri modifica així el mecanisme de comunicació establit inicialment, que es va col·lapsar la setmana passada.

Diversos taüts en el corredor d'un tanatori
Diversos taüts en el corredor d'un tanatori / Ricardo Rubio (Europa Press)

El Ministeri de Justícia ha modificat el mecanisme de comunicació establit inicialment perquè els registres civils remeten les dades de morts per la pandèmia del coronavirus. Així, a partir d’aquest dilluns, enviarà cada dia un formulari que s’emplenarà amb la informació sol·licitada per a poder fer el recompte de defuncions i obtindre una informació “veraç, contrastada i al més objectiva possible”.

D’aquesta manera, s’esmena un dels problemes que va sorgir la setmana passada quan es va col·lapsar, en els primers dies d’enviament d’informació, el correu electrònic habilitat pel Ministeri perquè els treballadors dels registres civils enviaren les dades recollides.

Es tracta d’unes enquestes diàries que permetran omplir en línia les dades de “manera segura i senzilla”. Per això, el Ministeri enviarà cada dia als registres civils un enllaç a un formulari que s’haurà d’emplenar abans de les 11:00 hores de l’endemà.

Dificultats en l’actualització de dades

Fonts de l’administració de justícia asseguren que a pesar de les dificultats, han pogut enviar la informació sobre defuncions que s’han registrat des del 14 de març. No obstant això, insisteixen a dir que fer el recompte de morts per coronavirus per a tindre les dades actualitzades no és una tasca senzilla. A part de que la instrucció de Justícia tan sols demana el nombre de llicències de soterrament que s’han concedit i el lloc de la defunció, és molt complicat especificar la causa de la mort, perquè els tests només s’han realitzat als hospitals.

Així, apunten que en alguns casos els metges que certifiquen la mort de persones als habitatges o residències d’ancians indiquen que la defunció ha sigut per causes respiratòries o patologies que poden ser compatibles amb la Covid-19, encara que insisteixen que a aquestes persones no se’ls ha fet cap prova.

També et pot interessar

stats