La justícia dona la raó als Verds davant d’un presumpte tracte discriminatori de l’alcalde de Torrevella

Els fets es remunten a fa un any i l’equip de govern de la localitat del Baix Segura ha recorregut contra la sentència.

La justícia dona la raó als Verds davant d’un presumpte tracte discriminatori de l’alcalde de Torrevella
La justícia dona la raó als Verds davant d’un presumpte tracte discriminatori de l’alcalde de Torrevella

El jutjat contenciós administratiu número 1 d’Elx ha sentenciat que l’alcalde de Torrevella (Baix Segura), el popular Eduardo Dolón, va actuar “discrecionalment” quan a l’inici de la legislatura l’actual es van distribuir les dedicacions econòmiques dels grups i regidors que formen el consistori. Les fonts consultades per Europa Press han confirmat que el l’Ajuntament ha recorregut contra la sentència i han indicat que la decisió judicial quedarà pendent de passar per ple per a aprovar les noves dedicacions parcials que es determinen.

La justícia dona així la raó a l’edil dels Verds-Compromís Municipal de Torrevella, Carmen Morate, que va acudir a la justícia per un presumpte tracte discriminatori per part de l’equip de govern a la seua formació en denegar una dedicació parcial que havia sol·licitat i obligar-la a assumir una dedicació completa. Segons ha explicat el partit ecologista, al juliol de 2019 es va procedir al repartiment dels càrrecs de portaveu, així com el nombre de dedicacions exclusives i parcials.

No obstant això, han criticat que, encara que van fer les peticions pertinents sobre les retribucions econòmiques a percebre, el seu grup no va rebre les dedicacions que havien sol·licitat, al contrari que la resta de partits que componen la corporació de l’Ajuntament de Torrevella. Morate havia sol·licitat una dedicació a temps parcial (65%) per a poder compaginar l’activitat política amb altres tasques professionals; no obstant això, l’alcalde li va imposar una dedicació a temps complet en contra de la seua voluntat. La regidora ha denunciat que el seu partit ha viscut en l’últim any “una situació d’indefensió, discrecionalitat i greuge”, motiu pel qual van acudir als tribunals per a “exigir justícia” i “fer prevaldre la raó, la legalitat i l’equitat”.

Ara, quasi un any després, el jutge ha determinat que l’alcalde de Torrevella va dur a terme un “acte discrecional” ja que, com diu la sentència, no es va seguir un “criteri lògic, fundat, legal i proporcional per al repartiment dels llocs de dedicació exclusiva i parcial que s’atribueix als diferents grups polítics de la corporació local”.

També et pot interessar

stats