La justícia denega el tercer grau a l'exconseller Rafael Blasco

La resolució afirma que Blasco no ha fet el més mínim esforç per a pal·liar les greus conseqüències econòmiques que el grup que dirigia va causar a l'Administració.

L'exconseller popular Rafael Blasco va ingressar en presó al juny del 2015
L'exconseller popular Rafael Blasco va ingressar en presó al juny del 2015 / Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha denegat el tercer grau penitenciari a l'exconseller, Rafael Blasco. La decisió de la Sala Civil i Penal es basa en l'informe d'Institucions Penitenciàries, que adverteix que hi ha un risc mig-alt de reincidència. D'altra banda, la resolució destaca el paper central de Blasco en la trama delictiva del cas Cooperació i manifesta que no ha fet el més mínim esforç per a pal·liar les greus perjudicis econòmiques que el grup que dirigia va causar a l'Administració. 

La resolució, feta pública aquest migdia, també fa referència a les noves causes obertes contra Blasco. Hi ha almenys dues peces en seu judicial que apunten cap a ell. En la que estudia el projecte de construcció d'un hospital d'Haití, el fiscal demana per a ell 16 anys de presó. L'exconseller popular va ingressar en presó al juny del 2015, amb una condemna de sis anys i mig per malversació, prevaricació i desviament de fons públics destinats a la cooperació internacional

 

Zaplana també demana eixir de Picassent

D'altra banda, la defensa de l'expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana ha tornat a demanar, aquesta vegada davant l'Audiència de València, l'eixida de l'exministre de la presó. Segons  el recurs, a la presó es posa en perill la seua vida perquè pateix una malaltia greu. L'advocat demana substituir la presó per l'arrest domiciliari i la col·locació d'un braçalet geolocalitzador. Aquest recurs d'apel·lació arriba després que la jutgessa que investiga l'operació Erial li denegara l'eixida de presó amb l’argument que Zaplana portava una vida normal fins al dia en què el van detindre.

També et pot interessar

stats