La justícia belga celebra una nova vista sobre l'euroordre de Puigdemont, Puig i Comín

Les parts esperen que s'ajorne la sessió fins que es dicte la sentència sobre la immunitat de Junqueras.

Carles Puigdemont acompanyat dels exconsellers Toni Comin, Lluis Puig i Meritxell Serret
Carles Puigdemont acompanyat dels exconsellers Toni Comin, Lluis Puig i Meritxell Serret / Stephanie Lecocq (Efe)

La justícia belga celebra una nova vista sobre l'extradició de l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont i els exconsellers Lluís Puig i Toni Comín. Les parts assumeixen com a escenari més probable que la sessió s'ajorne de nou fins a conéixer la sentència que dictarà dijous el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE) sobre la immunitat d'Oriol Junqueras, eurodiputat electe.

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va reactivar a l'octubre l'orde europea de detenció i lliurament de Puigdemont pels delictes de sedició i malversació i, setmanes més tard, les que pesen contra Comín i Puig també per sedició i malversació en el cas del primer i només per malversació en el cas del segon. En les seues al·legacions, la Fiscalia de Brussel·les ha avalat que els tres siguen lliurats a Espanya, encara que ells es neguen a ser extradits i seran els tribunals belgues els que hagen de decidir.

En qualsevol cas, els advocats dels líders independentistes no esperen una decisió aquest dilluns perquè assumeixen que el tribunal ajornarà la conclusió fins a conéixer el pronunciament del TUE sobre Junqueras. El líder d'Esquerra Republicana reclama ser reconegut com a eurodiputat de ple dret i sosté que hauria d'estar cobert per la immunitat europarlamentària des que es van conéixer els resultats de les eleccions.

També et pot interessar

stats