La justícia belga celebra la primera vista sobre l'euroorde de Lluís Puig i Toni Comín

El magistrat decidirà sobre les ordes europees de detenció i lliurament dictades pel jutge del Suprem Pablo Llarena.

Imatge d’arxiu de Meritxell Serret, Toni Comín, Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Lluís Puig
Imatge d’arxiu de Meritxell Serret, Toni Comín, Carles Puigdemont, Clara Ponsatí i Lluís Puig / JUNTSXCAT

Els exconsellers catalans Lluís Puig i Toni Comín, declarats formalment en rebel·lia des del juliol del 2018 després de fugir a Bèlgica, compareixen aquest dijous davant els tribunals belgues, en la que serà la primera vista per a decidir sobre les ordes europees de detenció i lliurament dictades pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

La vista té lloc a la Cambra del Consell (tribunal de primera instància de Brussel·les), després que tots dos foren interrogats pel jutge d'instrucció dijous passat. El magistrat va deixar els exconsellers en llibertat sense fiança, però amb mesures cautelars, per la qual cosa no podran abandonar el país sense permís mentre es decideix sobre l’extradició.

Pablo Llarena reclama Toni Comín pels delictes de sedició i malversació, mentre que a Lluís Puig li atribueix només la malversació.

La defensa sol·licitarà, com va ocórrer en el cas de l'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont, un ajornament per a tindre més temps per a preparar el cas i aspira també a poder acumular els expedients, de manera que les seues euroordes i la de Puigdemont siguen examinades en el mateix procés.

També et pot interessar

stats