JuntsxCat busca convertir-se en un partit hegemònic a Catalunya en el seu congrés fundacional

En el context del pols amb la direcció del PDeCAT, l'expresident Puigdemont ha subratllat que en JuntsxCat "no sobra ningú".

Puigdemont ha intervingut telemàticament en el congrés fundacional de JuntsxCat
Puigdemont ha intervingut telemàticament en el congrés fundacional de JuntsxCat / @JuntsxCat (Twitter)

L'expresident de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont ha inaugurat aquest dissabte el congrés fundacional de JuntsxCat, que deixarà de ser una marca electoral.

Les més de 2.500 persones inscrites triaran del 7 al 9 d'agost una direcció orgànica que haurà de culminar els treballs del congrés -tots telemàtics, a causa de la pandèmia- el 3 d'octubre.

L'acte inaugural l'ha protagonitzat una conversa entre "presos i exiliats", amb Josep Rull, Jordi Turull, Jordi Sánchez i Meritxell Borràs, presents físicament, i les intervencions virtuals de Carles Puigdemont i Lluís Puig.

En el context del pols amb la direcció del PDeCAT, Puigdemont ha subratllat que en JuntsxCat "no sobra ningú".

En un clima ja preelectoral a Catalunya i en oberta pugna amb ERC per liderar l'independentisme, el líder de la Crida Nacional per la República, Jordi Sánchez, ha posat l'accent en la necessitat que Junts siga un partit hegemònic a Catalunya que incorpore totes les sensibilitats.

En l'acte fundacional del partit no s'ha fet cap referència al PDeCAT, formació hereva de Convergència Democràtica de Catalunya. En el congrés, però, han intervingut per a expressar el seu suport a Junts figures històriques de CDC com l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias o els exconsellers de l'època pujolista Josep Maria Cullell i Joan Vallvé.

També et pot interessar

stats