Juntes Podem disputarà les primàries per a liderar Podem València

Jaramillo vol impulsar els cercles territorials i la tasca sectorial de la formació per recuperar la força de Podem a València.

Roberto Jaramillo, Podem València
Roberto Jaramillo, Podem València

El diputat provincial i regidor de l'Ajuntament de València, Roberto Jaramillo, encapçala la candidatura Juntes Podem, que disputarà les primàries de la formació morada que se celebraran a partir de l'11 de juny de cara a les llistes electorals de les eleccions municipals de 2019. Jaramillo ha comptat per al seu equip amb activistes independents provinents de l'associacionisme i l'acció social. Ángela Nzambi, Salvador Pérez, Ángela Pedraza i Raúl Aramendy coordinaran les àrees de justícia social, justícia ambiental, feminismes i transformació econòmica, i Jaramillo es farà càrrec de l'àrea de dret a la ciutat.

El projecte de Juntes Podem pretén impulsar la recuperació del carrer amb la revitalització dels cercles territorials de barri i el treball sectorial. Jaramillo ha explicat que el seu projecte és col·lectiu i procedeix de les bases socials amb l'objectiu de posar en valor el treball de gent experta que no s'ha vinculat a Podem, però que vol exposar el seu coneixement.

Les primàries de Podem a la ciutat de València són les que mouen més participants a l'Estat espanyol, si s'exclouen els moviments de les seues confluències. Des de la formació calculen que l'1 de juny s'arribaran a superar els 7.000 inscrits amb dret de vot. Per a Jaramillo, el referent de la seua política municipal són les polítiques ja experimentades amb èxit a Barcelona o Saragossa, i considera que la fórmula de València en Comú no ha consolidat marca ni ha aconseguit rendibilitzar la seua potència tansformadora des del govern muncipal sorgit del Pacte de la Nau.

De moment, el procés de primàries es troba en període d'arreplega d'avals de les diferents candidatures (9 en total per a la Secretaria General) i la confecció del cens, que es tancarà l'1 de juny. Entre l'1 i l'11 de juny es farà la campanya i de l'11 al 18 tindran lloc les votacions. El resultat de la consulta que donarà el nom del nou líder de Podem a la capital del Túria es coneixerà el 21 de juny.

També et pot interessar

stats