La junta de portaveus del Congrés analitza la formació dels grups d'ERC i Junts

El PP sol·licita que els diputats de les formacions catalanes s'integren en el grup mixt al costat dels d'UPN, CC i BNG

Congrés dels Diputats
Imatge d'arxiu del Congrés dels Diputats / Agències

La junta de portaveus del Congrés dels Diputats estudiarà en la reunió d’aquest dijous a les 12:00 hores els escrits presentats pel Partit Popular per a impugnar la formació de grups parlamentaris propis d'ERC i de Junts, presentats dimecres passat a la mesa del Parlament.

El PP va registrar la setmana passada un escrit de revocació contra l'acord del 28 d'agost de la mesa de la cambra baixa que permetia la formació del grup de Junts amb la cessió de quatre diputats del PSOE i del grup d'ERC amb dos diputats de Sumar.

A més, els populars també van presentar un escrit en el qual sol·liciten la dissolució dels grups formats. Tant en aquest document com en la sol·licitud de revocació argumenten que va existir frau de llei, ja que els diputats del PSOE i de Sumar prestats van tornar als seus respectius grups i la cessió llavors únicament va servir per a donar aparença de dret a la falta de compliment dels requisits per part de les formacions catalanes.

D'aquesta manera, el partit liderat per Alberto Núñez Feijóo sol·licita que els set diputats de Junts i els set d'ERC s'integren en el grup mixt al costat dels d'UPN, CC i el BNG i ho justifica en la vulneració dels drets fonamentals de la resta de diputats i diputades i en què es distorsiona el resultat electoral.

La mesa, en la qual el PSOE i Sumar tenen majoria, va constituir els grups després de rebre l'informe dels lletrats, que recollia antecedents de decisions similars.

També et pot interessar

stats