La Junta Electoral de València alerta Cs, Vox i Falange que les candidatures al Senat no són paritàries

El partit taronja assegura que el problema estava corregit abans de la notificació i l'atribueix a una errada de l'organisme electoral.

Imatge d'arxiu de la votació en les passades eleccions generals
Imatge d'arxiu de la votació en les passades eleccions generals / Efe

La Junta Electoral Provincial de València (JEP) ha alertat que les candidatures que Ciutadans, Vox i  Falange han presentat al Senat per a les eleccions generals del 28 d'abril no compleixen el requisit de paritat. La llei orgànica del règim electoral exigeix la presència equilibrada d'homes i dones en les llistes per als comicis generals, autonòmics i locals. 

L'organisme electoral dona un termini de 48 hores als partits perquè s’esmene aquest desequilibri i altres irregularitats abans del dilluns 1 d'abril, quan tindrà lloc proclamació definitiva de les llistes.

Des de la formació taronja s'ha assegurat que el problema estava esmenat abans de la notificació, que atribueixen a una confusió de l'organisme electoral. Segons fonts del partit, citades per l'agència Efe, l'errada estava en la falta de paritat dels suplents que es presentaren a les llistes que presentaren a la junta divendres, la qual cosa es va corregir, i de fet figura correctament en les candidatures que ahir dimecres va publicar el Butlletí Oficial de l'Estat.

Entre les altres irregularitats assenyalades per la JEP, destaca la petició a Vox i al Partit Animalista contra el Maltractament Animal (Pacma) perquè aporten el còmput de validesa dels avals a les llistes al Congrés i el Senat, o la falta de dos suplents en les llistes d'Unides Podem a les Corts.

 

Així mateix, la Junta Electoral dona dos dies a Ciutadans perquè corregisca el nom del candidat a la Generalitat, Toni Cantó, que va ser inscrit com Antonio García del Moral, per una errada de la formació taronja, que va oblidar el primer cognom en el registre.

També et pot interessar

stats