La Junta Electoral suspén la commemoració del bombardeig del mercat d'Alacant

Considera que l’Ajuntament, com a poder públic, no pot organitzar actes en la jornada de reflexió.

La Junta Electoral suspén la commemoració del bombardeig del mercat d\'Alacant
La Junta Electoral suspén la commemoració del bombardeig del mercat d'Alacant

 L’Ajuntament d’Alacant cancel·la l’acte institucional programat per a aquest dissabte per a commemorar l’aniversari del bombardeig del Mercat Central en la Guerra Civil.

La Regidoria de Cultura ha confirmat aquest divendres que la Junta Electoral de Zona no autoritza l’Ajuntament a celebrar l’acte perquè la data proposada coincideix amb la jornada de reflexió i com a poder públic no pot organitzar actes.  

El consistori va acordar programar aquest acte durant l’aniversari de la Guerra Civil, que es va celebrar el passat 5 de març. La comissió municipal encarregada de preparar aquesta programació estava formada per tots els grups polítics municipals, la Universitat d’Alacant (UA), la Comissió Cívica per a la Recuperació de la Memòria Històrica i la Diputació d’Alacant. 

En la reunió es va acordar que se celebrarien quatre actes centrals en record de l’efemèride. Així, el passat 28 de març es va fer una ofrena de flors al port d’Alacant en memòria dels republicans que van embarcar en l’Stanbrook. D'altra banda l’1 d’abril es va fer un acte d’homenatge al camp dels Ametlers.

El programa havia de completar-se aquest pròxim 25 de maig amb l’acte institucional d’homenatge a les víctimes del bombardeig al mercat, com el que s’ha organitzat els últims 4 anys, a càrrec de la Comissió Cívica per la Recuperació de la Memòria Històrica.

L’acte quedava supeditat a la consulta que calia elevar a la Junta Electoral per coincidir amb la vespra de les eleccions municipals i europees. Ara, amb aquesta resolució, l’acte queda anul·lat.

També et pot interessar

stats