La Junta Electoral prohibeix a TV3 i Catalunya Ràdio dir “presos polítics” i “exili”

Considera que s’ha vulnerat “la neutralitat informativa”

La Junta Electoral prohibeix a TV3 i Catalunya Ràdio dir “presos polítics” i “exili”
La Junta Electoral prohibeix a TV3 i Catalunya Ràdio dir “presos polítics” i “exili”

La Junta Electoral de Barcelona ha prohibit a TV3 i Catalunya Ràdio dir “presos polítics” i “exili” o “judici de la repressió”. A través d’una resolució feta pública aquest dijous, la Junta considera que formen part del llenguatge electoral d’alguns dels partits que concorren a les eleccions. La resolució demana als mitjans públics catalans que no s’aparten dels principis de “neutralitat informativa”.

La decisió arriba després d’una denúncia de Ciutadans presentada el passat 23 de març- La formació demanava que es retractara i també denunciava la retransmissió de la manifestació independentista del passat dia 16 a Madrid. En estimar el recurs, revoca l’acord que havia adoptat la Junta Electoral Provincial de Barcelona “per entendre que la cobertura informativa proporcionada” per la Corporació “va vulnerar els principis de pluralisme polític i neutralitat informativa” que recull la Llei orgànica del règim electoral general (Loreg) en el seu article 66. 

La Junta Electoral Central ha decidit també que TV3 “compense” l’espai que hi va dedicar oferint una cobertura de dues hores als partits amb representació al Congrés que no hi van participar. La junta obre un expedient sancionador als responsables de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Al novembre del 2017, la junta electoral ja va resoldre que TV3 i Catalunya Ràdio infringien la neutralitat informativa quan utilitzava les paraules “govern a l’exili” per referir-se a Carles Puigdemont i la resta de consellers a Brussel·les.

També et pot interessar

stats