La Junta Electoral obri una investigació per la filtració al PP de la suspensió de Junqueras

Pretén d'esbrinar com es va poder filtrar una decisió adoptada durant una reunió que ni tan sols havia acabat.

Oriol Junqueras ix per primera vegada de la presó de Lledoners per a treballar
Oriol Junqueras ix per primera vegada de la presó de Lledoners per a treballar / Susanna Sáez (Efe)
05 de març 2020 - 13:48

La Junta Electoral Central (JEC) ha obert una investigació sobre les circumstàncies que van propiciar que el líder del PP, Pablo Casado, avançara una decisió de l'òrgan electoral que encara no havia formalitzat. En concret, es tracta de l'exclusió d'Oriol Junqueras com a eurodiputat, que Casado va anticipar mitjançant un tuit.

Segons fonts de la JEC, el president de la Junta, Antonio Jesús Fonseca-Herrero, assumirà aquesta investigació. De fet, ja ha demanat per escrit a les parts implicades que l'informen sobre el fet. La investigació pretén esbrinar com es va poder filtrar una decisió de la Junta Electoral adoptada durant una reunió que ni tan sols havia acabat. L'acord, de fet, encara que definit, no s'havia formalitzat. L'àrbitre electoral va decidir llavors que Oriol Junqueras no podia ser eurodiputat per estar condemnat “per sentència ferma a pena privativa de llibertat”. Així, va al·legar la “inelegibilitat sobrevinguda” derivada de la condemna del Suprem, que va consistir en tretze anys de presó i altres tretze d'inhabilitació per a exercir càrrec públic.

La resolució de la JEC va tenir lloc un dia abans que començara en el Congrés la sessió d'investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol, en què ERC va jugar un paper determinant perquè la investidura eixira endavant.

També et pot interessar

stats